Nástenné hodiny s užitočnými funkciami, ktoré sa vám zídu | Darčekyodsrdca.sk
16.06.2016
DarčekyOdSrdca
2016-06-16 Nástenné hodiny s užitočnými funkciami, ktoré sa vám zídu

Nástenné hodiny s užitočnými funkciami, ktoré sa vám zídu

Klasické kukučkové hodiny má už asi málokto. Nástenné hodiny sú dnes štýlové aj praktické a majú viacero funkcií, ktoré sa vám môžu zísť.

Výrez hodín s ručičkami

Na mnohých hodinách sa automaticky prestavuje čas v zimnom či letnom období. Je to tým, že v sebe majú prijímač rádiového signálu (inak nazývaného aj DCF signál). Vďaka vlnám z vysielača sa vaše hodiny ľahko zosynchronizujú s aktuálnym svetovým časom.

Dátum a teplota, dve najdôležitejšie veci na ráno

Stáva sa vám, že ráno pri prebudení neviete, či je sobota, pondelok alebo streda? Nástenné hodiny vám to rýchlo povedia. Digitálny štvorec s dátumom a časom mávajú väčšinou v strede. Táto funkcia nie je ničím prelomovým, keďže žijeme v 21. storočí. Ale spolu s aktuálnou vonkajšou teplotou sú nevyhnutnými na každé pracovné ráno.

Niektoré nástenné hodiny zobrazujú iba vnútornú teplotu miestnosti, iné aj teplotu vonkajšiu. Záleží na tom, čo vám je prednejšie alebo čo viac využijete.

Fáza mesiaca – vhodná pri diéte

Ak ste poverčiví a možno aj senzibilní, bude vás zaujímať to, v akej fáze je práve mesiac. Podľa lunárneho kalendára si ľudia nastavujú napríklad jedálniček. Ako vlastne takýto kalendár funguje?

Podľa astrológie sa mesiac strieda v rôznych znameniach zverokruhu. No a každé znamenie sa spája s jedným prírodným živlom (oheň, voda, vzduch, zem), ako aj s orgánom v tele, na ktorý vplýva. Lunárny kalendár vás preto môže vystríhať pred preťažovaním organizmu nesprávnymi potravinami v určitej fáze cyklu alebo vám môže podporiť chudnutie. Či to funguje, zistíte iba vtedy, keď to vyskúšate. A mesačnú fázu vám môžu pripomenúť práve nástenné hodiny.

Nikto ich neokopíruje

Dizajn je určite nemenej dôležitým aspektom, ktorý si pri výbere nástenných hodín treba všímať. Veď sa radia medzi doplnky, ktoré skrášľujú interiér. Vedia ho oživiť nielen tvarom, ale aj motívom.

Ak žiadne z týchto funkcií až tak nepotrebujete, ale oveľa viac vám záleží na tom, ako hodiny vyzerajú, naša stránka je miestom pre vás. U nás na Darcekyodsrdca.sk si môžete vytvoriť hodiny, aké sa vám páčia. Také, aké na svete nemajú páru. :)

 

Chcem nástenné hodiny so svojím motívom