5 rád ako sa zbaliť na víkendový výlet | Darčekyodsrdca.sk
02.07.2024
DarčekyOdSrdca
2024-07-02 5 rád ako sa zbaliť na víkendový výlet na Slovensku      Čas čítania: 3 min.

5 rád ako sa zbaliť na víkendový výlet na Slovensku

10 tipov na letné víkendové výlety po Slovensku sme zhrnuli do jedného samostatného článku. Teraz vás však radi inšpirujeme. Zhrnuli sme pre vás aj praktické rady na to, ako sa pobaliť na víkendové výlety. Zistite, čo vám nesmie chýbať na to, aby ste si mohli svoj víkendový výlet po Slovensku naplno vychutnať, a zároveň si na ňom aj oddýchnuť a prísť na iné myšlienky.

5 rád ako sa zbaliť na víkendový výlet na Slovensku

Na pobalenie sa na víkendový výlet na Slovensku vám postačí ruksak, vak cestovná taška alebo menší kufor. Čo si teda zbaliť?

5 rád ako sa zbaliť na víkendový výlet na Slovensku1. Oblečenie na výlet po Slovensku

Najdôležitejšie je si na výlet zbaliť oblečenie, ktoré viete aj vrstviť, v ktorom sa cítite pohodlne a ktoré sa k sebe rovno aj hodí. Vďaka tomu budete vedieť s rovnakými kúskami vytvoriť viaceré kombinácie na celý víkend. Staviť môžete aj na jedinečné oblečenie s vlastnou potlačou, pre seba alebo aj pre celú skupinu výletníkov, aby bolo každému jasné, že k sebe patríte. Vybrať si môžete napríklad tričká s vlastnou potlačou, ktoré môžete vytvoriť pre celú skupinu. Na šport sa vám zídu funkčné tričká s vlastnou potlačou, pred slnkom vás ochránia šiltovky s vlastnou potlačou a pri chladnejších večeroch vás zahrejú mikiny s vlastnou potlačou. Prípadne si môžete zbaliť aj iné jedinečné kúsky z vášho šatníka, bez ktorých si neviete predstaviť váš výlet. A rozhodne nezabudnite na slnečné okuliare.

2. Obuv na výlet, ktorá vás nezradí

Pri balení obuvi myslite hlavne na to, aké aktivity plánujete robiť, do wellnessu sa vám zídu šľapky, na turistiku trekingové topánky, na cestovanie tenisky a na chatu prezuvky. Dôležité je zbaliť si aj dostatok vhodných ponožiek, bavlnených alebo funkčných trekingových ponožiek určených na turistiku či športy. Náš tip: Tie topánky, ktoré predpokladáte, že budete využívať najviac, si zbaľte minimálne dvoje, v prípade napríklad nepriaznivého počasia a pretečenia tenisiek, si budete ešte ďakovať.

3. Kozmetika, ktorá sa vám na výlete rozhodne zíde

Do kozmetickej tašky si zabaľte všetky nevyhnutné kozmetické prípravky, ktoré využívate denne. Hlavne aby ste mali zubnú pastu a kefku, žiletku, tonizačnú vodu, odličovač, balzam na pery, antiperspirant, parfém, krémy na opaľovanie, mlieko po opaľovaní a vreckovky. Šampón a sprchový gél už býva súčasťou hotelových izieb a penziónov, no ak sa bojíte, že v ubytovaní, do ktorého sa chystáte nebude, radšej si ich pribaľte. Väčšina kozmetických prípravkov sa už vyrába aj v malých cestovných baleniach alebo si môžete také vytvoriť sami, stačí si kúpiť prázdne fľašky a nádobky, ktoré sú na to určené.

4. Lieky, ktoré vám nesmú na výlete chýbať

Do lekárničky si zabaľte lieky, ktoré užívate denne, ale aj tie ktoré by sa vám mohli zísť, napr. lieky proti bolesti, lieky proti zažívacím problémom, lieky proti nevoľnosti pri cestovaní, kvapky do očí či uší, sprej do nosa a hrdla, gél po uštipnutí hmyzom, ale aj repelenty, sadu leukoplastov, dezinfekciu a teplomer. Zísť sa vám môžu aj malé nožničky, pinzeta či ihla.

5 rád ako sa zbaliť na víkendový výlet na Slovensku

5 rád ako sa zbaliť na víkendový výlet na Slovensku5. Personalizované hry s vlastnou potlačou na výlet

Pri plánovaní výletu po Slovensku myslite vždy aj na plán B, ktorý sa vám najmä v prípade nepriaznivého počasia určite zíde. Zabaľte si napríklad personalizované hry s vlastnou potlačou, ktoré vás zachránia pred nudou a dodajú neopísateľný zážitok z hrania sa, vďaka potlači z vašich vlastných fotografií. Máme na mysli napríklad sedmové hracie karty z vašich fotiek, môžete si na ne nechať potlačiť až 32 vašich fotografií, obľúbené je tiež pexeso s vašimi fotkamina ktoré sa vám zmestí až 20 vašich fotografií, či pre najmenších aj obrázkové domino z vlastných fotografií, na ktoré si môžete nechať potlačiť 7 rôznych fotografií.

A pamätajte, že ak aj na niečo zabudnete, budete na Slovensku, v krajine, kde sa dohovoríte materinským jazykom a kde si všetko viete dokúpiť alebo požičať. Takže žiaden stres, rýchlo sa pobaľte a už len užívajte.